Motiveer jezelf

Je herkent het vast en zeker. Even een keer niet op vakantie. Of je bent de laatste maanden zo druk geweest dat rust nemen er even niet in zat. Uiteindelijk ga je het merken. Je maakt fouten die je voorheen nooit hebt gemaakt.

Je bent niet meer zo scherp als toen je begon met je onderneming. Een andere veel voor komende reden kan zijn dat de laatste tijd de zaken wat minder gaan. Je omzet daalt, of er komen klachten binnen over je producten of diensten. Ook jij hebt dit vast wel eens meegemaakt.

Motivatie

Zorg altijd dat je gemotiveerd genoeg bent om te doen wat je doet. Merk je dat het wegzakt, zoek dan die dingen op die jouw motivatie weer aanwakkeren. Dit kunnen bijvoorbeeld lezingen zijn of het bezoeken van vakbeurzen. Voor sommigen werken netwerkborrels motiverend omdat zij daar ‘lotgenoten’ vinden.

Lees vakbladen of ga op vakantie om je batterij even op te laden. Als je voldoende gemotiveerd bent dan straal je dit ook uit. Ook naar je personeel! Jij moet de motivator voor je personeel zijn. Als jij het niet bent, wie dan wel? Jij bent de motor van je onderneming. Vergeet dat nooit!

De volgende acties motiveren mij enorm om voor de 200% procent voor m’n bedrijven aan de slag te gaan:

1. Ga netwerken
Wat mij altijd erg motiveert, is het uitwisselen van ervaringen of ideeën met andere ondernemers. Net als collega’s die elkaar in loondienst ondersteunen, kunnen ondernemers dat ook. Door te netwerken kom je regelmatig tot hele nieuwe inzichten.

Deze nieuwe ideeën brengen vaak kansen met zich mee en dit zorgt voor nieuwe doelen en een gemotiveerde instelling.

2. Studeren
Net als bij het netwerken brengt ook het leren van nieuwe technieken nieuwe inzichten met zich mee. Hierdoor kan het werk makkelijker worden of kunnen er betere resultaten worden behaald, wat vervolgens weer meer plezier in het werk geeft. Bezoek eens vakdagen, lezingen of seminars voor jouw branche.

Ook het internet biedt uitkomsten om interessante branchegerelateerde informatie op te doen.

Herkennen jullie een soortgelijke situatie? Ik ben benieuwd welke oplossingen jullie hiervoor hebben. Durf jij ze te delen met mijn community?

Gepubliceerd door Maikel Latour

Ik leer ondernemers in Nederland, België, maar straks ook op de planeet Mars, slimme (online) marketing strategieën. Mijn trainingen maken online marketing voor iedere ondernemer begrijpbaar en eenvoudig (zelf) toepasbaar.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Dag Maikel!

    Nice artikel. Heel herkenbaar voor mij. Ik werk keihard. Soms veel te hard en vergeet wel eens het nemen van mijn rust.

    Voor mij werkt vooral lekker even twee dagen niets doen. Lekker naar de film en lekker sporten. Daarna weer vol er tegenaan. Altijd goed om ook aan jezelf te denken. Belangrijk dus. Goed dat je ons nog even er aan herinnerd.

    Groetjes

    David

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Richtlijnen voor gegevensbescherming en privacybeleid

*

Akkoord & doorgaan