Geld verdienen als doel

Als je geld in het woordenboek opzoekt dan staat daar dat het een betaalmiddel en ruilmiddel is. Het is wel degelijk in de hedendaagse wereld een heel belangrijk middel! Zeker als we het hebben over ondernemen.

Als jij als bedrijf wilt groeien, dan zul je moeten investeren in het aannemen van extra personeel, het aanschaffen van machines, of het inkopen van kennis. Je moet doelen stellen die o.a. je bedrijf doen groeien. Om dit alles te bewerkstelligen, heb je geld nodig.

Dit geld zorgt ervoor dat je al het voormelde bedrijfsmatig in huis kunt halen.

Met een groeiende onderneming zal je uiteindelijk weer meer geld gaan genereren. Dan denk jij natuurlijk: maar wat heb ik privé aan meer geld als het alleen maar een middel is? Privé kun je jezelf doelen stellen om gelukkig van te worden.

Wat is jouw doel?

Een groter huis, een boot, een mooie auto, of het weggeven van geld aan de minder bedeelden. Als jij datgene hebt gevonden wat jou privé ECHT GELUKKIG maakt, dan is dat je privé doelstelling. Je hebt nu een zakelijk doel, maar ook een privé doelstelling waar je het geld als middel stelt om gelukkig van te worden.

Onderaan de streep gaat het er in het leven om dat jij gelukkig bent. Je hebt geld dus slechts nodig als middel om je doelen te bereiken. Is echt alleen het ‘bezitten’ van veel geld je doel? Dan ben ik bang dat je nooit gelukkig zult worden. Met een knipoog zeg ik: dan kun je beter hulp gaan zoeken.

Het hebben van geld is als het drinken van zout water. Je krijgt er alleen maar meer dorst van…

Op naar succes!

Gepubliceerd door Maikel Latour

Ik leer ondernemers in Nederland, België, maar straks ook op de planeet Mars, slimme (online) marketing strategieën. Mijn trainingen maken online marketing voor iedere ondernemer begrijpbaar en eenvoudig (zelf) toepasbaar.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

 1. Volgens mij moet ik mijn doelen en dromen bijstellen. 😉 Zonder gekheid, veel mensen zullen hun doelen in het leven moeten bijstellen als je het mij vraagt.

  Groeten,

  Vezemer

 2. Ben het helemaal met je eens Maikel!

  Wie leeft met als doel een flinke zak geld, snapt geen barst van het leven!

  Per definitie geen prettige personen, gaan over lijken. #blaaskaken #plasticwereld
  #nepvriendjes etc.

  Wie het doel van leven wel snapt krijgt het de zak €’s voor elkaar omdat het hen gegunt word!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Richtlijnen voor gegevensbescherming en privacybeleid

*

Akkoord & doorgaan