Je kunt het nooit alleen

Wie denkt dat hij zijn bedrijf ‘alleen’ kan opbouwen, waant zich op Mars. Je hebt altijd je personeel, je netwerk en vooral tevreden klanten nodig.

Zij kunnen de referentie zijn voor een nieuwe klant. Verzamel altijd de juiste mensen om je heen. Iedereen heeft zijn sterkten en zwakten. Dus ook jij! Je kunt niet overal goed in zijn. Zorg dat je mensen om je heen verzamelt die wat toevoegen aan jou of je onderneming. Je vult elkaar aan en vult zo de gaten en zwakten binnen je team. Compenseer je eigen tekortkomingen. Met andere woorden: je zorgt er hiermee voor dat je lijstje met ‘weaknesses’ uit je SWOT-analyse korter wordt. Je bedrijf opbouwen kun je echt niet alleen. Geloof me, ik heb het te lang geprobeerd…

Gepubliceerd door Maikel Latour

Ik leer ondernemers in Nederland, België, maar straks ook op de planeet Mars, slimme (online) marketing strategieën. Mijn trainingen maken online marketing voor iedere ondernemer begrijpbaar en eenvoudig (zelf) toepasbaar.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Ik ben het helemaal mee eens. In het verleden ook geprobeerd alleen te doen, maar je gooit jezelf zo in een diepe put.

    Dat is nou juist het mooie van samenwerken met anderen, dat verbindt en creëert. Worden we daar niet alleen maar gelukkiger van?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Richtlijnen voor gegevensbescherming en privacybeleid

*

Akkoord & doorgaan