Met je business in de wolken

Je hebt het in dit digitale tijdperk vast vaker gehoord. Werken in de cloud. Maar wat is het en wat kun je ermee? Het idee hier achter is onder andere overal, én met je collega’s kunnen werken in de zelfde bestanden.

Altijd in bereik

De een werkt nog met pen en papier, de ander werkt liever digitaal. Zelf maak ik gebruik van Dropbox. Zo heb ik altijd mijn aantekeningen en overige bestanden bij de hand, en heb ik de mogelijkheid om waar ik ook ben, of dat nu in het binnenland of in het buitenland is, aan het werk te kunnen.

Ik kan dus altijd heel snel bij mijn aantekeningen en projecten. Ideaal dus!

De praktijk

De afgelopen twee maanden zat ik bijvoorbeeld voor een aantal zaken in Marokko. Deels privé en deels zakelijk. Lopend over straat zat ik nog even te broeden op een aantal projecten voor mijn bedrijven. Zo liep ik over straat en zag een leuk zonovergoten terras.

Ik vond op dat moment dat ik wel recht had op een koud colaatje. Enige tijd later schoot mij ineens een oplossing voor mijn uitdaging te binnen. Ik pakte mijn iPhone uit mijn binnenzak en opende Dropbox. Ik werkte snel mijn projectinformatie bij en voilà, de missende puzzelstukjes voor het project liggen op hun plek.

Wat is de essentie van dit verhaal? Zorg dat je altijd overal en nergens bij de nodige informatie of projectbestanden kunt. De beste ideeën komen veelal op de gekste momenten en locaties.

Gebruik een cloud zoals bijvoorbeeld Dropbox om je bestanden en aantekeningen altijd bij de hand te hebben.

Werk jij al in een cloud? Zo niet, probeer het eens. Het is gratis! Gebruik je het al? Ik hoor graag welke tools jij hiervoor gebruikt. Er zijn voldoende opties beschikbaar. Evernote, Dropbox, Apple’s iCloud enz… Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Op naar succes!

Gepubliceerd door Maikel Latour

Ik leer ondernemers in Nederland, België, maar straks ook op de planeet Mars, slimme (online) marketing strategieën. Mijn trainingen maken online marketing voor iedere ondernemer begrijpbaar en eenvoudig (zelf) toepasbaar.

Doe mee met de conversatie

4 reacties

 1. Dag Maikel,

  Ik ga morgen eens kijken hoe het werkt en of ik er iets mee kan gaan doen. Zelf werk ik in het kladblok op de iPhone. [aantekeningen]

  Ik ben benieuwd. Je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt met dit artikel.

  Bedankt.
  Marianne

 2. Pas als ondernemer wel op welke gegevens je in een cloud plaatst. Wees bijvoorbeeld terughoudend met klantendatabases etc. want je bent juridisch verantwoordelijk voor de data, ook als deze op straat komt te liggen. Veel clouddiensten zijn alles behalve veilig en DropBox heeft als nadeel dat het onder de Patriot Act valt wat het alweer minder aantrekkelijk maakt voor internationaal handelende ondernemers.

  Deze Amerikaanse antiterreurwet geeft de Amerikaanse overheid het recht om alle data in te zien die worden beheerd door bedrijven waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in de Verenigde Staten. De arm van de wet reikt erg ver en volgt Amerikanen en Amerikaanse bedrijven zelfs over de hele wereld. Maar het is ook van toepassing op Nederlandse bedrijven die hun data onderbrengen op Amerikaanse servers.

  Cloud working is minder halleluja dan mensen denken en vooral ondernemers moeten weten wat de gevaren en juridische eigenschappen van deze diensten zijn alvorens ze volledig losgaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Richtlijnen voor gegevensbescherming en privacybeleid

*

Akkoord & doorgaan