Meer inschrijvingen op je mailinglijst?

Als jij een opt-informulier voor je e-mailmarketing op je website plaatst, zorg dan dat hij zo min mogelijk invulvelden bevat.

Ik zie nog steeds heel veel opt-informulieren waar ze vragen om voornaam, achternaam, e-mailadres, website, woonplaats, telefoonnummer. Voor effectieve e-mailmarketing zijn er maar twee dingen die je in eerste instantie echt nodig hebt en dat zijn voornaam en e-mailadres.

Ja! Het is waar dat hoe meer informatie je van je doelgroep hebt, hoe effectiever je campagne straks wordt. Maar zorg er eerst voor dat ze zich aanmelden op je mailinglijst. Daar heb je alleen een voornaam en
e-mailadres voor nodig.

Hoe meer velden mensen in moeten vullen om jouw E-book te kunnen downloaden of zich aan te kunnen melden op jouw mailinglijst, des te lager het conversiepercentage. In jargon heet dat friction en actual friction.

In eerste instantie schrikken mensen: “Wow, moet ik zoveel invullen? Laat maar zitten.” En in tweede instantie denken zij halverwege het invullen, “Het is me teveel werk. Ik stop ermee.”

De overige informatie die je graag lospeutert van je doelgroep krijg je via de mailinglijst, bijvoorbeeld door het voeren van een klein onderzoekje of het stellen van een paar vragen.

Als je af en toe een vraag stelt en je registreert de antwoorden, dan heb je uiteindelijk dezelfde informatie. Maar wel met een hoger conversiepercentage in eerste aanleg en een snel groeiende mailinglijst.

Maar ga je het doen aan de voorzijde van je funnel – dus bij je opt-informulier – dan gaat je conversiepercentage sterk naar beneden.

Wat vind jij van de video? Wat zijn jouw inzichten? Reageer a.u.b. hieronder.

Gepubliceerd door Maikel Latour

Ik leer ondernemers in Nederland, België, maar straks ook op de planeet Mars, slimme (online) marketing strategieën. Mijn trainingen maken online marketing voor iedere ondernemer begrijpbaar en eenvoudig (zelf) toepasbaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Richtlijnen voor gegevensbescherming en privacybeleid

*

Akkoord & doorgaan