Banken moeten een trap onder hun hol hebben!

Wat is het toch prachtig om te zien dat dat sommige landen met zulks mooie internetondernemingen in de media komen. Facebook is een mooi bedrijf! Niet iedereen is echt te spreken over de werkwijze, maar ze kwamen wel heel kei-hard binnen! Wat zou het toch mooi zijn als ook Nederland bekend komt te staan om het lanceren van nieuwe (internet)ondernemingen die er echt toe doen in de wereld.

 • Een mooi voorbeeld van een mijn inziens interessante startup is het bedrijf Owlin. Owlin is een online persdienst die algoritmes ontwikkelde die helpt persbureaus Bloomberg en Reuters te strikken. Het detecteert hypes en zet deze hypes om in voorspellingen op de beurs. De startup haalde in december € 200.000,- op.
 • Nog een voorbeeld? Wat dacht je van Pastbook? Pastbook is een dienst die jouw online fotoalbums op o.a. instagram omzet in hardcovers. Zij haalde inmiddels meer dan € 300.000,- op!
 • Maar nu denk jij, is de titel van dit artikel slechts een lokkertje? NEE! Ik spreek veel ondernemers die met slechte ideeën lopen. Maar ik spreek ook ondernemers die met briljante ideeën lopen die zeer zeker potentie hebben. Hun probleem is echter dat veel banken teveel bezig zijn met hun rentes op de spaarrekening en het ontwikkelen en verkopen van nog meer strop-leningen aan de mede-nederlander. De banken zouden eens meer op een ondernemersstoel moeten gaan zitten. Pak enig risico en steek je nek uit. Dat is ondernemen en de enige weg naar succes! Helaas zullen zij ook de komende jaren met hun gat op het geld blijven zitten. What else is new. Toch laten wij als Nederland kansen liggen van potentieel goede startups.

  Is er nieuws te melden? Ja!
  Eind dit jaar hoop ik de deuren te openen van weer een nieuwe onderneming. Wij gaan onder de naam “Dutch Venture” als investeringsmaatschappij actief op zoek naar potentieel goede startups die hier en daar een stukje kapitaal kunnen gebruiken. Gaan wij dan zomaar overal geld in pompen? Nee. Uiteraard moet het idee briljant, vernieuwend, en innovatief zijn. Uit onderzoek is gebleken dat ook voor klein kapitaal de wallets tegenwoordig dichtblijven. Wij gaan dus een serieuze poging doen om dit gat te dichten! Hierover laat meer!

  0 thoughts on “Banken moeten een trap onder hun hol hebben!

  • Manuela Keers says:

   Nederland heeft vast en zeker potentieel. De vraag is alleen of de Nederlandse bancaire wereld z’n nek durft uit te steken. Ik ben er bang voor. Jammer!

   Manuela

   • Dag Manuela,

    Veel kansen gaan verloren door een gebrek aan kapitaal. Het zal dus een MUST zijn voor de banken om hier uiteindelijk wat aan te doen. het gaat niet alleen om kansen voor de startup, het gaat eveneens om de kansen die zij zelf mislopen. De vraag is hoe lang het duurt voordat de banken het zelf gaan inzien.

    Bedankt voor jouw reactie.

    Met vriendelijke groet,
    Maikel Latour

  • Ja Maikel, in het beleid van een bank wordt veelal “de wet tot behoud van ellende” gehanteerd. Of beter alle veranderingen zijn mogelijk als er maar niets verandert. Veel succes bij de start up van Dutch Venture.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  You may use these HTML tags and attributes:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>