Klagen, klagen en nog eens klagen

Toen ik in 2000 begon met mijn eerst bedrijf -Secure Internet Services-, kwam er natuurlijk nog wel eens hier en daar een klacht binnen. Een server lag plat, een kleine storing hier en daar.

Ik was het meestal niet eens met de klant omdat de vooraf geplande werkzaamheden altijd eerst aan de klant kenbaar werd gemaakt.

Ik moet zeggen, de servers waren meer up and running dan down wegens een onvoorziene storing.

Er was natuurlijk altijd wel iemand die hierover klaagde. Terecht of onterecht, het is best storend als jij echt je best doet.

Ik irriteerde me hier soms toch behoorlijk aan. Helemaal als een klant onredelijk ging doen. Maar! Stop nooit met het waarderen van een klagende klant.

Toen ik bijna 14 jaar begon met ondernemen, zag ik een klacht of klagende klant als een probleem.

Uiteindelijk leerde ik dat deze klant energie stopt in de samenwerking. In feiten moet je deze klagende klant dus juist leren waarderen.

Een hoop klanten hoor je niet, maar zeggen ineens hun contract op. Dit met als gevolg dat ze hard naar de concurrent rennen en jij omzet verliest.

Wil je dat? Leer een klagende klant te waarderen en doe iets met de door hen geuite kritiek.

Wederom een kans om je product of dienst te verbeteren en een stap dichter bij een succesvolle onderneming te komen.

0 thoughts on “Klagen, klagen en nog eens klagen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>