Snel hoger scoren in Google?

Ken je het vervelende gevoel dat jouw website onvindbaar lijkt voor klanten? Dan is het nu tijd om hiermee aan de slag te gaan! In drie stappen kun je al snel hoger scoren in Google.

Stel: je verkoopt verschillende soorten raamdecoratie via een webshop en je hebt ongelofelijk je best gedaan om hoog te scoren met het hoofdzoekwoord ‘raamdecoratie’. Toch is jouw website nergens te vinden in de zoekresultaten. Wat kun je hieraan doen?

Stap 1. Onderscheid jezelf met specifieke zoekwoorden

‘Raamdecoratie’ is een breed zoekwoord, met enorm veel zoekresultaten. Op dit zoekwoord zit dus veel concurrentie. Veel concurrentie zal veel inspanning kosten om een hoge positie te behalen.

Wanneer we zoeken op een specifiek zoekwoord, zoals ‘houten raamdecoratie online bestellen’, zien we dat het aantal zoekresultaten al sterk is afgenomen. Het is natuurlijk een stuk concreter zoekwoord. Hierdoor is het gemakkelijker om te concurreren op deze ‘longtail’ zoekwoorden.

Focus je dus niet alleen op brede zoekwoorden, maar ook op specifieke zoekwoorden. Zoek uit welke pagina’s je kunt optimaliseren voor specifieke zoekwoorden die ook interessant voor jou zijn. Voor elke categorie raamdecoratie zou een aparte pagina aangemaakt kunnen worden, met een specifiek zoekwoord.

Tip: Bekijk ook eens de opties die de Google keyword planner aangeeft.

Stap 2. Begin een blog

Google hecht enorm veel waarde aan originele en actuele content. Daarom is het belangrijk om Google te laten zien dat jij continu bezig bent met het optimaliseren van je website. De gebruikerservaring van bezoekers staat op nummer 1 bij Google. Juist daarom moet je content presenteren waar jouw bezoekers waarde aan hechten. Bij een webshop is dit misschien moeilijker dan bij een informatieve website.

Toch kun je hier creatieve oplossingen voor bedenken, bijvoorbeeld door elke week blog- of nieuwsartikelen toe te voegen.
Een blog over raamdecoratie klinkt misschien vergezocht, maar denk eens na over wat er allemaal over te schrijven is, zoals trends, kleuren, materialen, weetjes of de geschiedenis!

Stap 3. Word een autoriteit op jouw gebied

Laat zien dat jij weet waarover je het hebt. Wanneer Google jou als autoriteit op jouw gebied ziet, zal dit worden beloond door een hogere plaats in de zoekresultaten. Social media kanalen kunnen hier goed aan bijdragen. Deel het laatste nieuws, reageer op relevante onderwerpen en zorg voor interactie. Bied bijvoorbeeld ook webcare aan via je social media.

Uitgangspunt: Zorg dat je aanwezig bent op het internet, en dan niet alleen met je website!

Begin bij het begin!

Belangrijk is een goede basis, anders zul je nooit veel resultaat zien. Zorg daarom dat je de basics van SEO op al je pagina’s goed hebt staan. Zorg op iedere pagina voor:

 • Een unieke title tag van ongeveer 64 tekens;
 • Een unieke meta description van ongeveer 150 tekens;
 • Een unieke, kwalitatieve tekst;
 • Tussenkopjes in de tekst, maak gebruik van header-tags.

Heb je deze basics goed staan? Dan kun je aan de slag met bovenstaand stappenplan. Heb je nog vragen of wil jij jouw tips en adviezen delen met anderen? Reageer dan met een bericht onder dit artikel.

Op naar succes!

4 gedachten over “Snel hoger scoren in Google?”

 1. Hallo Maikel, ik zag dat je veel aan SEO doet. Daarbij vroeg ik mij af of jij ook startpagina’s of andere goed scorende blogwebsites voor linkbuilding doeleinden beheert? Groeten Arjen

  Beantwoorden
  • Dag Arjen,

   Dank voor je vraag. Nee ik maak geen gebruik van, of beheer geen enkel linkbuilding platform. Slechts met die reden dat een aantal specialisten om mij heen bevestigen dat de relevantie van backlinks steeds minder wordt. Als ik hen goed begrepen heb is het zelfs zo dat steeds meer last ondervindt van het feit dat Google HUN backlinks steeds minder interessant gaat vinden en hun websites na beneden beginnen te duwen in de rankings.

   De enige backlinks die ik gebruik zijn de backlinks van mijn achterban. En hiermee bedoel ik eigenlijk de backlinks d.m.v. retweets, shares enzovoorts. Ook al zijn backlinks vanaf socialmedia kanalen minder relevant op dit moment, toch komt hier in de toekomst verandering in. (aldus Google specialisten)

   Bij mij gaat het dus vooral haar natuurlijke weg en besteed 0,0 tijd in backlinks.

   Ik hoop dat ik jouw vraag duidelijk heb kunnen beantwoorden.

   Groeten,
   Maikel Latour

   Beantwoorden

Plaats een reactie