12 tips om jouw LinkedIn connecties gemakkelijk te verdubbelen

Ik heb al vaker aangegeven dat LinkedIn voor ondernemers in de B2B markt een interessant platform is om hun doelgroep mee te bereiken en waar zij hun kennis kunnen delen. Als je het ‘juist’ inzet kun je er een heleboel nieuwe cliënten, opdrachtgevers of klanten vandaan toveren.

De cijfers

De getallen hieronder geven een goed beeld van hoe groot het platform inmiddels (wereldwijd) is geworden.

 • 3 miljoen LinkedIn Business pagina’s
 • 188 miljoen unieke gebruikers
 • 2.1 miljoen LinkedIn groepen
 • 12 tips om deze week meteen mee aan de slag te gaan

  Tip 1: Participeer dagelijks in LinkedIn groepen. Ga natuurlijk niet je tijd stoppen in groepen waar alleen maar je concurrenten zitten. Word actief in groepen waar jouw doelgroep zich begeeft! Reageer op posts van anderen of begin zelf discussies. Deel je kennis en win aanzien!

  Tip 2: Zorg dat jouw contactinformatie prominent in beeld is op je profiel. Je kunt ook je contactgegevens als extraatje toevoegen in je Summary. (samenvatting)

  Tip 3: Endorse de mensen in jouw netwerk voor hun vaardigheden. Doe dit zonder dat je er zelf iets voor terug verwacht.

  Tip 4: Promoot jouw professionele LinkedIn-profiel op je visitekaartje, je website, jouw weblog, maar plaats hem ook in je email-signature. (handtekening)

  Tip 5: Zorg dat je altijd jouw statusupdates ook op Twitter plaatst. Je hoeft hiervoor slechts het ‘Twitter vinkje’ te plaatsen onder de statusupdate.

  Tip 6: Stel op Twitter regelmatig de vraag of personen met jou willen linken op LinkedIn. Dit werkt als een raket!

  Voorbeeld:

  Tip 7: Reageer regelmatig op discussies van invloedrijke personen. (bekende mensen of mensen met een groot netwerk) Dit soort mensen noemen we ‘influencers’. Stel vragen en beantwoord vragen.

  Tip 8: Word alleen lid van ‘relevante’ LinkedIn groepen en kies er vijf uit waarin je zeer actief gaat worden. Reageer, antwoord en vraag wekelijks in deze groepen. Je wint namelijk alleen als je zichtbaar bent.

  Tip 9: Nodig iedere dag minimaal één persoon uit om met je te linken. Houd het simpel en schrijf liever een persoonlijk bericht in de uitnodiging dan het standaardbericht voor uitnodigingen.

  Tip 10: Geef je aanzien een boost door links naar jouw publicaties, blogs, artikelen en website in je LinkedIn-profiel te plaatsen. Laat hiermee zien dat je online volledig aanwezig en actief bent.

  Tip 11: Plaats dagelijks statusupdates. Dit kunnen natuurlijk slideshows zijn, maar ook informatie dat interessant is (waarde) voor jouw niche of markt. Uiteraard hierin jouw blogposts niet vergeten! Heb je een nieuw artikel geschreven? Plaats minimaal 1x per dag de titel met een link naar het artikel in een statusupdate.

  Tip 12: Zorg dat het aantal LinkedIn connecties de komende maanden flink groeit. Is je netwerk flink aan het groeien? Maak een eigen LinkedIn discussiegroep aan en nodig al jouw connecties uit om lid te worden van deze groep. In deze groep plaats je wekelijks jouw blogartikelen en nuttige informatie voor jouw markt en niche. Ook hier geldt natuurlijk weer, deel alleen waardevolle informatie.

  Heb jij nog een aantal nuttige tips of adviezen voor mijn achterban? Toon lef en deel ze met anderen!

  Op naar succes!

  Plaats een reactie