12 tips om het aantal Twitter-volgers te verdubbelen

Succes met Twitter hangt onder andere af van het aantal followers en de content die jij met hen deelt. Het is dus verstandig om er voor te zorgen dat het aantal mensen dat jou op Twitter volgt, de komende tijd flink wordt verhoogd.

Waarom zou ik meer Twitter-volgers moeten hebben?

Het verhogen van het aantal Twitter-volgers heeft een aantal overduidelijke voordelen voor bedrijven en merken. Vier feiten:

 • Het zorgt voor meer naamsbekendheid en bewustzijn van jouw naam of merk. Dat is toch wat jij wilt?
 • Het distribueert jouw content en informatie sneller, efficiënter en wijder in de wereld. En nog gratis ook!
 • Het is goed voor jouw online vindbaarheid in zoekmachines zoals Google en Bing. Een mooie plek in de zoekmachines mag nooit ontbreken.
 • Het zorgt voor veel traffic naar jouw blogartikelen. En dit kan leiden tot meer leads en omzet via jouw website/weblog.
 •  

  Nog niet zo heel erg lang geleden is er door een amerikaans bureau een onderzoek gedaan naar het gemiddelde Twitter-gebruik. Hieruit blijkt dat een gemiddeld Twitter-account 125 volgers heeft en c.a. 300 tweets heeft verzonden. Om het aantal volgers en tweets te verdubbelen is niet zo heel erg moeilijk. Focus en discipline zijn de toverwoorden bij socialmedia.

  Ik geef je een aantal Twips. (zoals ik ze noem)

  Tip 1: Zorg ervoor dat jouw Twitter BIO op orde is. Je hebt slechts ruimte voor 160 tekens in je bio. Wees dus creatief en geef in je bio alleen de meest nuttige en belangrijke informatie. Het moet natuurlijk mensen in jouw niche aanspreken en aantrekken. Doet jouw Twitter bio dit op het moment? Ik denk het niet. Kijk dus nog eens goed naar je bio. Trigert jouw bio een potentiële volger? Vertel wat je doet en wat het nut is om jou te volgen. Zelf sleutel ik maandelijks aan mijn bio om hem te perfectioneren.

   
  Tip 2: Heb je meerdere Twitter-accounts? Plaats “@bedrijfsnaam” in je bio zodat jouw volgers gemakkelijk kunnen doorklikken naar je overige accounts.

  Tip 3: Hoe meer je tweet, hoe meer potentiële volgers jouw berichten zien en de kans op retweets toeneemt. Dit laatste zorgt er vervolgens weer voor dat je opvalt bij een groter publiek en dat je meer volgers krijgt.

  Tip 4: Uit onderzoek blijkt dat tweets met #hashtags meer opvallen in een timeline, dan tweets zonder een #hashtag. Opvallen is nu net wat jij wilt toch? Gebruik ze! Ojaa, vergeet niet dat uit datzelfde onderzoek blijkt dat berichten met hashtags vaker worden ge-retweet. Beperk het aantal hashtags tot maximaal drie stuks. Te veel hashtags kan als vervelend worden ervaren.

  Tip 5: Maak gebruik van Hootsuite of Tweetadder om je berichten in te plannen. Hierdoor hoef je niet als een idioot de hele dag berichten te tikken en te tweeten. Meer rust dus. Je schrijft de berichten in voren en verzend ze op deze manier automatisch en verspreid over de dag zonder er echt naar om te hoeven kijken.

  Voorbeeld:

   
  Tip 6: Zoek jouw grootste concurrenten op twitter en ga hun volgers volgen. Uit onderzoek blijkt dat c.a. 60% jou terug gaat volgen. Zo pak je meteen de koe bij de horens. Het zijn blijkbaar volgers die geïnteresseerd zijn in hun dienstverlening. Dus vast ook in die van jou.

  Tip 7: Maak gebruik van de WordPress plug-in Tweetily om jouw blogartikelen geautomatiseerd te verspreiden. Deze tool verzend met een zelf te bepalen interval, de titel van jouw blogartikel inclusief een link. Dit is een uitermate krachtig instrument om bezoekers te genereren naar jouw blogartikelen. Je wilt immers dat je artikelen worden gelezen toch?

  Tip 8: Retweet nuttige en interessante tweets van influencers. (invloedrijke twitteraccounts met een grote achterban) De kans is erg groot dat ook anderen deze informatie nuttig vinden en het gaan re-tweeten. Ook dit resulteert in meer volgers omdat jouw Twitter-account her en der wordt gezien. Stel je influencer tevens op de hoogte van je retweet, door in het bericht een @mention te plaatsen.

  Tip 9: Meng je regelmatig in twitter-discussies en beantwoord vragen. Is er geen discussie waar jij op in wilt haken? Begin een discussie door een vraag te stellen. De volgers van jouw volgers zien jouw accountnaam ook langskomen. Dit resulteert geregeld in meer volgers.

  Tip 10: Promoot overal en nergens je Twitter account. Het klinkt gek dat ik het als tip meegeef of niet? Maar ik zie het helaas te vaak. Ik moet iemand via Google opzoeken om erachter te komen of hij of zij een Twitter-account heeft. Ik kan het niet vaak genoeg zegen. Promoot je Twitter-account overal. Op je website, je weblog, je LinkedIn profiel, in je email signature (handtekening), op je visitekaartje, je Pinterest-bio, je Facebook-bio, je folder, je Instagram profiel, je advertentie, enzovoorts.

  Tip 11: Twitter is in geen geval te vergelijken met een inbox van een mailprogramma. Het is een stream en timeline waar buitengewoon veel berichten op langskomen. Zorg er dus voor dat jouw account en tweets opvallen. Door het delen van: daar gaan we weer, nuttige en interessante content. Zorg er dus voor dat over iedere tweet die je verzend is nagedacht en dat het interessant is voor jouw doelgroep. Tweeten zonder nadenken doen er velen. Ze brengen hun business, hun merk en geloofwaardigheid in gevaar. Denk dus goed na voordat je op ‘verzenden’ drukt.

  Tip 12: Stop met het tweeten over je huisdier! Of nog erger, je avondmaal. Wat je doet op een priveaccount moet je natuurlijk helemaal zelf weten. Maar als ik mensen op een zakelijk account zie tweeten over de boodschappen en het avondeten, dan ontvolg ik deze persoon direct. Gelukkig ben ik niet de enige die hier zo over denkt. Tweets over huisdieren en maaltijden staan op plaats één en twee in de Twitter-irritatie-lijst. Neem je business serieus of download formulier 14 bij de Kamer van Koophandel en schrijf je tent uit.

  Heb jij nog Twitter tips? Deel ze met mijn achterban door onder dit artikel te reageren. We zullen je erg dankbaar zijn.

  Op naar succes!

  0 thoughts on “12 tips om het aantal Twitter-volgers te verdubbelen

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  You may use these HTML tags and attributes:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>