Ga vandaag nog bloggen

Veel ondernemers onderschatten de kracht van het bloggen. Met het bloggen laat jij zien dat je weet waar je over praat en waar jij een specialist in bent. Sterker nog, de lezer gaat je ook echt zien als specialist.

Ik zal proberen met enige regelmaat wat tips op mijn blog te plaatsen inzake het zakelijk bloggen.

Hier alvast de eerste tip:

Schrijf minimaal 1, maar het liefst 3 artikelen per week. Jouw artikelen hoeven niet heel erg lang te zijn, maar wel zeer relevant met de titel van je artikel. Probeer de lengte te houden rond de 600 woorden. Afgezien van het feit dat jouw website beter gaat scoren in Google zodra je start met bloggen, is het vooral goed voor jouw aanzien. Mits je schrijft voor je doelgroep!

Zorg dat de titel (het zoekwoord waarop je gevonden wilt worden) regelmatig terug komt in je tekst en vooral in de eerste alinea van je artikel! Schrijf je artikelen dus niet speciaal voor je SEO en Google. Je zult jezelf op een voetstuk moeten plaatsen door je specialisme te tonen. SEO is eventueel leuk meegenomen maar je blog moet voor de lezer echt toegevoegde waarde hebben.

Schroom niet om ook zo nu en dan eens actuele zaken uit de media te gebruiken op je blog. Ook dit helpt je als inspiratiebron om over te schrijven. Zorg natuurlijk wel dat dit affiniteit heeft met jouw blog en je doelgroep.

Heb jij nog tips m.b.t. het zakelijk bloggen? Deel ze met ons!

13 gedachten over “Ga vandaag nog bloggen”

 1. Maikel,

  Ik heb nog even een tip voor je lezers als ik zo vrij mag wezen. Link met trefwoorden naar eerdere blogs.
  Heb je bezoekers op je website dan wil je ze vasthouden. Dit kan onder andere met interne links met de juiste ankertekst, verwijzingen naar andere blog-stukken op je site. Zet je deze links onder de juiste woorden dan heeft het bovendien effect op de vindbaarheid van je site.

  Groetjes,
  De Vries

  Beantwoorden
  • Helemaal juist jeroen,

   Hier voeg ik graag aan toe dat indien je een wordpress blog draait, je een hoop hulp zult hebben aan de plug-in met de naam: “Internal Links” (Door masdiblogs)

   In deze plug-in voer je een aantal woorden in met de bijpassende link op je blog. Dit betekent dat iedere keer als jouw ingevoerde keyword in een artikel op je blog schrijft, dan wordt dat woord automatisch gelinkt naar de door jou opgegeven URL.

   Just a tip!

   Groeten,
   Maikel Latour

   Beantwoorden
 2. Leerzame tips, Maikel (en Jeroen)!
  Bloggen hoeft niet moeilijk te zijn. Verplaats je in je klant, herinner zijn vragen en schrijf daarover. Je bent tenslotte al de hele dag expert, waarom niet in 300 woorden wekelijks (of vaker) online?
  Dat van die zoekwoorden enzo moet ik nog even ‘eigen’ maken. 🙂 Al schrijvende leert men!

  Ik wens je een BRILjante dag!

  Diana

  Beantwoorden
 3. Waar vind je tips met betrekking tot het gebruiken van tekst van andere mensen in mijn blog?
  Ik zie soms verhalen/blogs en zou dat dan met mijn eigen woorden willen vertellen, mag dat zo maar?

  Beantwoorden
  • Hi Adwin,

   Uiteraard mag dit. Dat is juist het mooie van bloggen. Naast dat het je een platform biedt om je kennis en expertise te delen met je lezers heeft een blog altijd een schrijver. En een schrijver heeft een mening die je in je eigen woorden kan opschrijven.

   Anders zou er maar van elk onderwerp maar één artikel mogen verschijnen op internet ;-).

   Beantwoorden
   • Dag Adwin en Chantal,

    Allereerst bedankt voor jullie reactie.

    Ik denk dat zolang je maar in je eigen woorden schrijft en het niet klakkeloos overneemt, is het geen enkel probleem. Uiteraard ook de afbeeldingen van een ander niet zomaar overnemen. Even een eigen afbeelding maken of downloaden bij een website met stockfoto’s.

    Groeten,
    Maikel Latour

    Beantwoorden
 4. Hallo Maikel,

  Dank je wel voor je tips! Mijn tip is om het bloggen regelmatig te (blijven) doen. Elke week/tweewekelijks op dezelfde dag of tijdstip laat je je van te voren aangemaakte blog plaatsen door bijvoorbeeld wordpress. Er is hiervoor een planningsschema. Mensen die aangeven dat ze je blog willen blijven lezen, krijgen dan als je dat instelt, vlak na plaatsing van je blog automatisch een email met de topics uit jouw blog. Mailchimp kan je hierbij helpen.

  groetjes, Mariska

  Beantwoorden

Plaats een reactie