Afbeeldingen zoeken voor je blogs en website

Het is altijd weer een grote uitdaging om de juiste afbeeldingen te vinden als visuele ondersteuning in je communicatie. Het beste is om een fotograaf in te huren. Uiteraard!

In sommige gevallen volstaan stockfoto’s echter prima, bijvoorbeeld voor je berichten op Google+, Facebook en Twitter. Maar natuurlijk zijn stockfoto’s ook prima te gebruiken op je blog.

Er zijn vandaag de dag een boel websites waar je stockfoto’s kunt downloaden, maar de verschillen zijn nogal groot. Bij de één betaal je 20 euro per foto, bij de ander 1 dollar.

Mocht jij niet bereid zijn om voor elke afbeelding je portemonnee te trekken, dan zijn hier een aantal mogelijkheden. De beste keus is natuurlijk altijd om een professionele fotograaf in te huren voor je kiejes. Een andere optie is om een kijkje te nemen op onderstaande websites voor het inkopen van stockfoto’s.

De websites die ik gebruik

Zelf maak ik gebruik van onderstaande websites in mijn zoektocht naar de juiste stockfoto.

Picjumbo – http://www.picjumbo.com

Picjumbo.com is mijn persoonlijke favoriet. De reden is, dat je hier GRATIS rechtenvrije foto’s kunt downloaden in een acceptabele resolutie, zonder dat je hier een account voor hoeft aan te maken. In tegenstelling tot sommige andere websites heeft Picjumbo een zoekfunctie. Bovendien bieden zij een premium membership voor een ruimer aanbod.


Gratisography – http://www.gratisography.com

De collectie van Gratisography.com is immens! Het principe is hetzelfde als die van Picjumbo. De foto’s zijn GRATIS, rechtenvrij te downloaden en in een acceptabele resolutie. Helaas is er geen zoekfunctie. Dat is een gemis. Ze hebben geen premium membership. Wel is het mogelijk om te doneren. Mijns inziens een donatie waard!


Picography – http://www.picography.co

Picography.co bevat één grote galerij van random foto’s met verschillende onderwerpen van een aantal professionele fotografen. Helaas is ook hier geen zoekfunctie te vinden. Jammer!


RGBstock – http://www.rgbstock.com

Bij RGBstock.com vind je een behoorlijke index van stockfoto’s, die je GRATIS en rechtenvrij downloaden kunt. Wil je kiezen uit een ruimer assortiment? Dan kan dat. Je hebt een zoekfunctie, wat het zoeken gemakkelijker maakt. Tussen de zoekresultaten vind je free en premium foto’s. Het is aan jou welke je kiest.


Canva.com – https://www.canva.com

Soms heb je niet een foto nodig voor je website of blog, maar ben je op zoek naar een banner, quote, omslagfoto of afbeelding. Voor dit soort zaken is Canvas.com een geweldige aanvulling. Zelf gebruik ik hem dagelijks voor het creëren van afbeeldingen voor mijn socialmedia kanalen. Want dat is waar Canva om bekend staat. Maak ik een paar muisklikken je eigen afbeelding, volledig in je eigen huisstijl. Lees meteen ook even dit (engelstalige) artikel op Canva.com –> Free stock foto’s

Blijf onderzoeken waar je stockfoto’s voor gebruikt. In veel gevallen is het verstandiger om je eigen foto’s te laten maken bij een professionele fotograaf. Eén van die redenen is: je personal branding. Een andere reden kan zijn om deze fotografen te steunen. Want een bloeiende markt is het voor hen al jaren niet meer.

Ik ben benieuwd welke bronnen jij gebruikt voor je foto’s. Reageer hieronder!

10 gedachten over “Afbeeldingen zoeken voor je blogs en website”

 1. Fijn dat je aan het einde van alle gratis sites ook de mogelijkheid voor MAATWERK Fotografie. Het is makkelijk om ‘even snel’ voor weinig tot niks een foto te downloaden maar vergeet niet dat je niet de enige bent die deze foto’s kan downloaden. Hierdoor gebeurd het regelmatig dat je het passende beeld ook bij je concurrentie tegen komt en dat is het laatste wat je wilt. Je wilt namelijk onderscheidend bezig zijn en dat ook uitdragen middels alle media…

  Dus als je graag MAATWERK wilt hebben, en uniek beeldmateriaal dan is het verstandig om eens contact op te nemen met een reclame fotograaf. Iemand die een meerwaarde kan geven aan het visitekaartje van je bedrijf. Een goed zakelijk portret, een sfeerbeeld van je werk(omgeving) of diensten die je aanbiedt. Het kan allemaal en is het geld meer dan waard!

  Ook voor kleinere budgetten denkt een professional vaak graag met je mee.
  Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op mijn blog: http://minneboo.com/?page_id=272 om een goed beeld te krijgen wat een fotograaf voor jouw bedrijf kan betekenen.

  En wie weet spreken wel elkaar.

  Groet Nicole Minneboo

  Beantwoorden
  • Dank voor je reactie Nicole. Een fotograaf floreert tegenwoordig alleen nog maar als je de media weet te vinden, of als je opvallende objecten of personen fotografeert die niemand anders doet. Zo maak je jouw doelgroep kleiner en gemakkelijker te vinden.

   Maar feit blijft: foto’s zijn noodzakelijk voor iedere ondernemer. Jammer dat niet iedereen dat inziet.

   Succes!

   Groeten,
   Maikel Latour

   Beantwoorden
 2. Ik heb een gratis abonnement op deathtothestockphoto.com. Je krijgt elke maand een zip-bestandje met gratis foto’s in je mailbox. Echt mooie foto’s, niet van die gladde Amerikaanse stockphoto’s. Elke keer met een ander thema.

  Beantwoorden

Plaats een reactie